Skip to content
Procurement notice

Український громадський фонд реагування на надзвичайні події (USCERF): Конкурс концептуальних записок /

Crown Agents International Development

Реєстраційний номер благодійної організації: 1192249

Строки поданняДо 26 квітня 2022 р.

Запланована дата початку діяльності16 травня 2022

Місце проведенняУся територія України

Тип контрактуТендер

Вартість контрактуДо 50 000 фунтів стерлінгів

Український громадський фонд реагування на надзвичайні події (USCERF) – це ініціатива «Crown Agents International Development», яка покликана охопити невідкладні й нові потреби українських громадських організацій, спричинені російським вторгненням на територію України, яке розпочалося 24 лютого 2022 року. Цей фонд підтримуватиме й допомагатиме українським громадським організаціям продовжувати надавати власні базові послуги місцевим громадам по всій Україні, а також дозволить підвищити ефективність та якість програмування шляхом надання грантів і технічної підтримки.

«CAID» планує профінансувати до шести громадських організацій, юридично зареєстрованих в Україні, задля виконання ними проектів на підтримку цілей фонду. Очікувана вартість проектів, виконання яких планується провести протягом 6 місяців, не може перевищувати 50 000 фунтів стерлінгів. Організації мають бути зареєстрованими в Україні, мати попередній досвід безпосередньої роботи з українськими громадами й належний послужний список із реалізації тієї діяльності, щодо якої вони потребують фінансування.

Значна перевага надаватиметься проектам, які ставлять собі за мету одну із вказаних нижче цілей, проте «CAID» залишає за собою право розглядати  й ті проекти, які таких цілей не мають.

  1. Підтримка й реагування на всі невідкладні потреби вразливих і/або маргіналізованих груп населення, які було переміщено, чи які лишаються на тимчасово окупованих територіях України.
  2. Реагування на випадки гендерного насильства й вирішення невідкладних потреб, пов’язаних із захистом населення.
  3. Підтримка учасників процесу збору й документування доказів надмірного насильства й злочинів, скоєних протягом вторгнення до України.

Усі концептуальні записки повинні відповідати вказаним нижче критеріям відбору Фонду «USCERF:

  • Реагування на вимоги чи продемонстровані потреби залучених партнерів.
  • Діяльність на просування й підтримку національних та місцевих учасників.
  • Генерування й використання даних і доказів на підтримку кращих результатів для мешканців України.
  • Гнучке й адаптивне програмування.
  • Посилений зв’язок і гармонізація з іншими програмами, учасниками й секторами.
  • Розуміння й аналіз контексту національного, регіонального й програмного рівнів.
  • Акцент на проблематиці конфлікту й дотримання принципу «не зашкодь».
  • Акцент на управлінні ризиками.
  • Забезпечення прозорої комунікації.
  • Виконання протягом запропонованих часових рамок.
  • Фінансова обґрунтованість, адекватне й точне визначення ресурсів.

«CAID» лишає за собою право присудити грант кільком або жодній із поданих заявок. Гранти присуджуватимуться з огляду на якість, яка оцінюватиметься за переліченими вище критеріями та очікуваними потребами.

Процес подання заявок

Усі концептуальні записки повинні подаватися в електронній формі англійською мовою та включати в себе наступні документи:

  • Концептуальну записку, оформлену згідно з доданим шаблоном; і
  • Копію документу про реєстрацію Вашої організації.

Жодні інші документи і додатки до них надавати непотрібно, адже вони не будуть розглядатися нашою командою з оцінки заявок. Написані від руки заявки прийматися не будуть. Форми заявок повинні подаватися не пізніше 23:00 за Грінвічем, 26 квітня 2022 року на наступну адресу електронної пошти: naomi.pereira@caiduk.org.

Розклад подання цінових пропозицій

Етап 1: Крайні строки подання концептуальних записок.

Етап 2: Формування «короткого списку» кандидатів та повідомлення кандидатів про результати оцінювання їх концептуальних записок.

Етап 3: Запрошення обраних кандидатів до подання повних пропозицій та передача їм подальших настанов і шаблонів щодо підготовки пропозицій на час запрошення.

Етап 4: Проходження комплексної юридичної перевірки «д’ю ділідженс» обраними організаціями.

Етап 5: Проходження оцінки потенціалу обраними організаціями.

Етап 6: Укладання контрактів.

Етап 7: Запуск реалізації проекту.

Бачення й місія «CAID»

Наше бачення й місія вважаються наріжним каменем усієї діяльності «CAID», адже вони відображають нашу культуру й визначають основоположні принципи дії нашої організації.

Бачення

Мінімізація рівнів бідності, нужденності й страждань населення в будь-якій частині світу шляхом істотного покращення якості їх життя.

Місія

Поставлених цілей нам вдасться досягти шляхом перетворення життя людей із використанням ланцюга поставок, запровадження позитивних для клімату змін і розбудови життєвої стійкості з акцентом на найуразливіших категоріях населення в місцях, де виникають і перетинаються найактуальніші потреби й виклики для всієї світової спільноти.