Skip to content
Procurement notice

Український громадський фонд реагування на надзвичайні події (UCSERF): Запит на концептуальні записки / /

Строки подання заявок: до 21 жовтня 2022 р.

ПОДІЛИТИСЯ В СОЦМЕРЕЖАХ

 

«Crown Agents Ltd»

Строки подання концептуальних записок: до 21 жовтня 2022 р.

Бажана дата початку проекту: 5 грудня 2022 р.

Регіон: Уся Україна

Тип контракту: Грантова угода

Вартість контракту: x2 переможці до 211 000 доларів США кожний

 

Український громадський фонд реагування на надзвичайні події – це ініціатива компанії «Crown Agents», уперше запущена в травні 2022 року, яка покликана задовольнити невідкладні й екстрені потреби українського населення після російського вторгнення 24 лютого 2022 року. Цей фонд підтримує й дозволяє українським громадським організаціям продовжити надання базових послуг місцевим громадам по всій Україні, водночас акцентуючи увагу на питаннях підвищення сталості, довгострокового відновлення, ефективності та якості виконання проектів шляхом надання грантів і технічної підтримки.

Компанія «Crown Agents» прагне профінансувати дві українські громадські організації задля виконання ними проектів на підтримку цілей фонду. Очікується, що кожний із проектів триватиме не більше 6 місяців, а поріг максимального фінансування для кожного з них встановлено на рівні 211 000 доларів США. Організації мають бути зареєстрованими в Україні, мати попередній досвід безпосередньої роботи з постраждалими громадами в Україні, а також досвід реалізації заходів, на фінансування яких вони подаються.

Значна перевага надаватиметься проектам, перед якими поставлено одну із вказаних нижче цілей, проте компанія «Crown Agents» може розглянути проекти, які виходять за межі основних цілей, але зможуть продемонструвати переконливі докази для подальшої підтримки.

 

  1. Проекти, акцентовані на забезпеченні сталого відновлення й реконструкції інфраструктури України, включно з проектами у сферах енергетики, утилізації відходів і водопостачання, або ж надання таких публічних послуг, як послуги у сферах освіти, охорони здоров’я й рекреації.

АБО

  1. Проекти, покликані реагувати на питання з невідкладного надання притулку й потреби розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні, посилення стійкості таких цільових груп протягом зимового періоду або забезпечення умов, необхідних для їх повернення додому.

 

Усі концептуальні записки повинні відповідати зазначеним нижче критеріям прийнятності Фонду UCSERF:

  • Реагування на запити чи продемонстровані потреби залучених партнерів.
  • Діяльність на просування й підтримку сталих постачальників послуг національного й місцевого рівнів.
  • Генерування й використання даних та доказів для використання на підтримку результатів, які вважаються кращими за ті, які продемонстровані Україною.
  • Гнучке й адаптивне виконання обраного проекту.
  • Сильні зв’язки й узгодження з іншими проектами, залученими організаціями й секторами у сфері сталого відновлення.
  • Розуміння й аналіз контексту на національному, регіональному та проектному рівнях.
  • Вирішення загальних конфліктних ситуацій, питань гендерної чутливості й дотримання принципу «не зашкодь».
  • Управління загальними ризиками.
  • Забезпечення прозорої комунікації.
  • Виконання поставлених завдань в рамках запропонованого графіку.
  • Фінансова стійкість, адекватність і належне забезпечення ресурсами.

Компанія «Crown Agents» залишає за собою право обрати кілька або жодної переможної заявки. Гранти передаються з розрахунку на якість, рівень якоюї оцінюється шляхом оцінки вказаних вище критеріїв та орієнтовних потреб.

 

Процес подання заявок

Усі концептуальні записки повинні подаватися в електронній формі англійською мовою і включати в себе наступні документи:

  • Концептуальна записка згідно з наданим шаблоном заявки; і
  • Копії установчої документації вашої організації.

Жодні інші документи не вимагаються, і будь-які вкладені додатки оцінювальною комісією розглядатися не будуть. Написані від руки заявки прийматися не будуть. Заповнені форми потрібно подавати електронною поштою за адресою: emily.nell@crownagents.co.uk не пізніше 23:00 за середнім грінвічським часом (GMT) 21 жовтня 2022 року.

 

Процес присудження грантів

Етап 1: Строки подання концептуальних записок. 21 жовтня  

Етап 2: Список фіналістів («шорт-ліст») учасників, які подали власні пропозиції, причому всіх учасників повідомляють про результати оцінювання їх концепцій. 28 жовтня  

Етап 3: Авторам відібраних концепцій пропонується подати повні пропозиції і надаватимуться конкретні настанови й шаблони підготовки пропозицій на момент запрошення. 4 листопада

Етап 4: Організації пройдуть комплексну юридичну перевірку «д’ю ділідженс». Протягом тижня, починаючи з 7 листопада  

Етап 5: Строки подання пропозицій. 25 листопада  

Етап 6: Організації пройдуть оцінку потенціалу. Протягом тижня, починаючи з 28 листопада

Етап 7: Укладання контрактів і запуск проектів. Протягом тижня, починаючи з 5 грудня

 

Бачення й місія компанії «Crown Agents»   

Наше бачення й місія вважаються наріжним каменем роботи всіх підрозділів компанії «Crown Agents» і благодійних філій «CAID», а також Фонду «Crown Agents». Вони відображають нашу культуру й визначають сутність групи компаній «Crown Agents».

 

Бачення

Допомога з подоланням бідності, нужденності й страждань людей у будь-якій частині світу шляхом відчутної трансформації їх життя на краще.

 

Місія

Ми досягнемо цього через перетворення життя людей шляхом діяльності в рамках ланцюга поставок, роботи на розбудову потенціалу сприятливого впливу на клімат і підвищення стійкості, а також акцентах на найуразливіших групах населення в часи протидії глобальним проблемам і викликам, які постають перед світовою спільнотою.